Dibutyl phthalate (DBP)

  • Dibutyl phthalate (DBP)

    Dibutyl phthalate (DBP)

    Dibutyl phthalate minangka plasticizer kanthi kelarutan sing kuat kanggo pirang-pirang plastik. Digunakake ing proses PVC, bisa menehi produk alus sing alus. Uga bisa digunakake ing lapisan nitrocellulose. Iki nduweni kelarutan, dispersibilitas, adhesi lan resistensi banyu sing apik banget. Iki uga bisa nambah keluwesan, resistensi lentur, stabilitas, lan efisiensi plastik kanggo film cat. Iki nduweni kompatibilitas sing apik lan minangka plasticizer sing akeh digunakake ing pasar. Cocog kanggo macem-macem karet, selulosa butil asetat, etil selulosa polisiketat, vinil ester lan resin sintetis liyane minangka plastisisasi. Uga bisa digunakake kanggo nggawe cat, alat tulis, kulit gawean, tinta cetak, kaca safety, cellophane, bahan bakar, insektisida, pelarut wangi, pelumas kain lan pelembut karet, lsp.